Search
Close this search box.

Tendințe SPA & Wellness pentru 2023

Tendințe-spa-2023

Industria SPA & Wellness este în continuă expansiune. Pe măsură ce consumatorii pun din ce în ce mai mult preț pe sănătate și prevenție, vor continua să cheltuiască mai mult pe produsele și serviciile prin care își pot îmbunătăți starea de bine generală. Ca business, cea mai bună modalitate de a ținti către succes și de a vă diferenția de competiție este să rămâneți la curent cu noile tendințe spa și să vă cunoașteți oaspeții și nevoile lor în continuă schimbare. 

Am pregătit mai jos 10 tendințe SPA & Wellness care vor modela industria în 2023. 

Corporate Wellness

Un trend apărut în perioada pandemiei și care pare că va rămâne cu noi și în 2023 este prioritizarea sănătății angajaților de către companii. În ultimul timp, au apărut multe cărți și articole care vorbesc despre burnout și despre cum, pe termen lung, angajații aflați în aceste situații devin neproductivi. Astfel, companiile caută măsuri inovatoare a încuraja echilibrul și sănătatea la locul de muncă. Printre aceste măsuri se numără și experiențele SPA, care pot veni să înlocuiască petrecerile de Crăciun ale companiei. 

Remodelarea corporală prin dispozitive non-chirurgicale 

Datorită evoluției tehnologice, interesul pentru reducerea grăsimii prin metode non-chirurgicale a crescut și se preconizează că va crește și în 2023. Dispozitivele pentru remodelare corporală folosesc încălzirea prin radiofrecvență și energia electromagnetică focalizată, iar tehnologia din spatele lor se bazează pe lipoliză (descompunerea lipidelor). Practic, temperatura din grăsimea subcutanată crește rapid, dizolvând grăsimile de dimensiuni mici sau medii de la nivelul stratului subdermic, grăsimi care nu pot fi eliminate prin exerciții fizice sau diete. Aceste proceduri nu prezintă riscuri și sunt folosite cu precădere pe abdomen, brațe, fese sau coapsele interioare și exterioare. 

Personalizarea serviciilor SPA

Un nou trend pentru 2023 este reprezentat de personalizarea serviciilor. Acesta presupune crearea unor oferte personalizate pentru a satisface nevoile individuale ale clienților, abordând aspecte precum tulburări ale pielii. De asemenea, puteți crea pachete pentru clienții care își doresc o experiență completă, dar pur și simplu nu au timp pentru asta. Prin urmare, puteți amplifica timpul petrecut de aceștia la SPA, oferindu-le concomitent mai multe servicii. De exemplu, un masaj de bază de 50 de minute poate fi însoțit de o mască facială, care va compensa un tratament facial complet.  

Terapia prin compresie 

Terapia prin compresie a existat încă din antichitate și a fost folosită pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, vindecarea rănilor și a altor tulburări vasculare. Acum, procedura pare să recâștige atât atenția medicilor, cât și a clienților, dovedindu-se a fi un nou trend în serviciile SPA & Wellness. Principiul din spatele compresiei este simplu: terapia funcționează prin presarea mușchilor, punând sângele în mișcare și asistând la recuperarea musculară, în special la sportivi. De asemenea, terapia prin compresie are și beneficii estetice, îmbunătățind elasticitatea pielii și diminuând aspectele celulitei. 

Masajul facial 

În ultimul timp, noi tehnici de masaj facial au apărut o dată cu creșterea cererii pentru aceste servicii din partea clienților. Astfel, rolele de gheață, pietrele Gua Sha, ventuzele sau exercițiile facile au ajuns de nelipsit din centrele SPA. Beneficiile masajului facial sunt stimularea circulației sângelui, accelerarea drenajului limfatic și diminuarea apariției ridurilor și a liniilor fine. 

Masajul terapeutic

Odată considerat un tratament special, acum masajul devine o metodă obișnuită de relaxare și destindere, pe măsură ce oamenii conștientizează beneficiile acestuia pentru sănătate. Printre beneficii se numără: relaxarea, îmbunătățirea calității somnului, sporirea sănătății, calmarea durerilor și multe altele. 

Tratamente SPA alternative 

Un alt trend în industria SPA & Wellness sunt terapiile alternative pentru vindecare și sporirea stării generale de bine. Printre acestea regăsim: vindecarea cristalelor, băile de sunet sau acupunctura pentru echilibrarea chakrelor și atingerea păcii interioare. 

Nutriție personalizată 

Ideea că sănătatea și bunăstarea vin din interior nu este nouă, dar pare să câștige din ce în ce mai mult teren în ultimii ani. Consumatorii din ziua de astăzi au grijă să includă în dieta lor suplimente alimentare, precum minerale sau vitamine. Luați în considerare oferirea ceaiurilor, tincturilor sau gustărilor bogate în substanțe nutritive și care au beneficii asupra sănătății intestinale. Produse precum ceaiuri pe bază de plante sau suplimente alimentare pot fi oferite și în zonele de vânzare cu amănuntul din cadrul centrelor SPA. 

Mindfulness

Practica Mindfulness continuă să înflorească în industria SPA & Wellness, întrucât tot mai mulți oameni văd beneficiile acesteia în viața de zi cu zi. Mindfulness înseamnă conștientizarea gândurilor, emoțiilor, senzațiilor corporale și a mediului înconjurător, precum și acceptarea acestora, fără a le judeca. Când suntem mindful, gândurile sunt concentrate voit asupra prezentului, fără a retrăi trecutul sau imagina viitorul. Tratamentele SPA folosite în cadrul acestei practici sunt: meditația ghidată, masajul, cursurile de mindfulness, medicina energetică sau Ayurveda.

Soluții digitale 

Oaspeții moderni se așteaptă să întâlnească brandurile acolo unde își petrec o mare parte din timp – online. Permiteți-le clienților să vă găsească și să interacționeze cu brandul dumneavoastră în mediul digital prin: rezervări online și o prezență puternică pe rețelele sociale. 

Industria de SPA & Wellness este în continuă evoluție, iar adaptabilitatea la noile tendințe spa este cheia succesului. 

 

Sunteți gata să vedeți cum vă poate ajuta SPA PLUS să vă adaptați? 

Contactați un consultant SPA PLUS. 

 

Surse: 

Wellness Trends to watch in 2023 

Top 10 Wellness Trends of 2023 

5 Beauty & Wellness Trends to Embrace

 

Newsletter

Sunt de acord ca acest website să salveze și utilizeze datele mele personale

Articole recente

News

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING Emlyn Brown, vicepreședinte global Well-being (strategie, design și dezvoltare) evidențiază oportunitățile pentru destinațiile balneare în ceea ce privește Somnul. A

News

Natura revine în spa!

Există un trend – de a încorpora mai multe plante și natură în designul spa. Natura a inspirat întotdeauna relaxarea și stare de bine, iar

Vrei să ai succes în dezvoltarea business-ului SPA?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și stai la curent cu ultimele noutăți din industria SPA. BONUS, vei primi un eBook gratuit care te va ajuta să-ți dezvolți business-ul SPA.