Provocarea supremă

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Formarea si mentinerea unei echipe performante in spa este CHEIA SUCCESULUI! Iti dezvaluim 3 elemente-cheie care te vor ajuta sa iti construiesti echipa, sa iti mentii angajatii si sa cresti performanta:

Recruteaza continuu

Fii intotdeauna in cautare de “noi talente”. Nu astepta momentul crititc cand ai nevoie repede si imediat de cineva in echipa si tinteste oamenii care au deja un job, persoanele cu pozitii si reputatie foarte buna. Cand astepti momentul sa angajezi pe cineva, o vei face din disperare si cel mai probabil nu vei angaja persoana potrivita. Mergi in alte spa-uri / hoteluri si vezi ce oameni lucreaza acolo, testeaza-le cunostintele si calitatile, apoi abordeaza-i.

Aplica metoda interviului – proces (care contine mai multe etape)

Marea greseala a managerilor cand recruteaza e LIPSA DE CLARITATE. Fa-ti un plan cu pasi bine stabiliti si tine-te de el. Fa-ti o descriere foarte detaliata a jobului si a asteptarilor pe care le ai. De exemplu, iti doresti ca un terapeut sa recomande produse pentru acasa fiecarui client / Receptionerul are datoria de a face up-selling, nu doar sa raspunda cererilor punctuale ale unui client sau daca in spa se obisnuiesc sesiuni de training o data pe luna, mentioneaza inca de la inceput ca este obligatorie prezenta etc. Angajeaza in ritm “lent”. De exemplu, ofera-i candidatului 30 de zile de “acomodare” la job. In aceasta perioada vei observa lucruri pe care nu aveai cum sa le vezi la prima intalnire, daca a spus adevarul sau nu, cat de implicat/a este, daca experienta prcatica o egaleaza pe cea teoretica s.a.m.d.

Creeaza MANUALUL ANGAJATULUI

Marea problema a spa-urilor este lipsa unui sistem de training si proceduri ce trebuie in permanenta adaptat => Manualul Angajatului => ajuta noul venit sa se orienteze, sa cunoasa procedurile si protocoalele, cultura si politicile. Nimeni nu vine la tine gata pregatit dupa cum iti doresti, de aceea e absolut necesar sa ai toate instrumentele de training la indemana. Acest lcuru poate fi facut cu usurinta daca ai in echipa un trainer si daca ai creat un sistem de training foarte bun. Daca intampini dificultati, exista consultanti care te pot ajuta si iti pot face viata mai usoara.
Nu exista solutii-minune, dar cu siguranta exista tehnici pe care le poti adapta sau implementa in echipa ta!

Succesul inseamna planificare, disciplina, motivare, dedicare si consistenta. Investeste in echipa ta si vei fi martorul unui SPA infloritor, cu rezultate extraordinare!

Newsletter

Sunt de acord ca acest website să salveze și utilizeze datele mele personale

Articole recente

News

Tendințe SPA & Wellness pentru 2023

Industria SPA & Wellness este în continuă expansiune. Pe măsură ce consumatorii pun din ce în ce mai mult preț pe sănătate și prevenție, vor