Search
Close this search box.

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING

Emlyn Brown, vicepreședinte global Well-being (strategie, design și dezvoltare) evidențiază oportunitățile pentru destinațiile balneare în ceea ce privește Somnul.

A fost o vreme când un hotel era doar un loc de dormit noaptea, atunci când erai departe de casă, călătorind. Dar hotelurile devin acum adevărate destinații  prin atragerea localnicilor și a turiștilor prin centrele spa pe care le dețin / dezvoltă, restaurantele de talie mondială, saloanele și locații idilice. Hotelurile au devenit locuri în care trăiești și te odihnești. Cu toate acestea, conform Studiului din 2020 condus de Rebecca Robbins, PhD, privind somnul și tulburări circadiene la Harvard Medical School, confirmă că experiența unei nopți satisfăcătoare este nucleul unui sejur de succes în hotel.

Somnul este esențial pentru experiența oaspetelui și o noapte bună sau proastă nu numai că afectează ziua unui oaspete, dar conturează întreaga lor ședere și chiar viziunea lor asupra brandului  Accor are cel mai divers portofoliu de brand-uri ale ospitalității din lume – și pentru fiecare dintre ele, somnul este cel care contribuie cel mai mult la bunăstarea oaspeților.

Dincolo de ora de culcare. În mod tradițional hotelurile se bazau pe articole precum saltelele si lenjeriile de lux pentru  a oferi un somn de calitate. Dar cercetările arată că modul în care doarme o persoană este determinat de factori mult mai importanți decât un pat. Potrivit SleepFoundation.org, ceea ce face o persoană în timpul zilei poate determina modul în care doarme, inclusiv factori precum expunerea la lumina zilei, obiceiuri și diverse niveluri de stres.Viața este mai plăcută și peste mai multe lucruri poți trece, după un somn bun noaptea, în timp ce multe lucrurile mai puțin plăcute se pot întâmpla când suntem lipsiți de somn.Creând și oferind o experiență a somnului odihnitor este una dintre cele mai importante lucruri pe care le facem ca hotelieri, începând cu sentimentul de bine creat în camerele noastre și extinzându-ne la elementele hotelului care susțin capacitatea de a oferi o noapte de odihnă cu adevărat.Potrivit National Sleep Foundation, expunerea corectă la lumină joacă un rol important în gestionarea ritmul circadian. Este, de asemenea, un factor influent pentru somnul sănătos în general. Perdelele opace din cameră sunt importante pe timpul nopții, dar programele precum yoga la răsărit pe plajă la sau un tratament facial de dimineață pe malul oceanului, îți dă o putere extraordinară pentru un început de zi.

Recuperare și odihnă. Somnul este fundamental pentru bunăstare și când ne gândim la odihnă și recuperare ca „interesul compus” al bunăstării – acesta trebuie luat în considerare. Momentele de odihnă din timpul zilei pot linişti mintea şi restabili energia, asigurându-vă că oaspeții nu sunt suprastimulați înainte de culcare.Tratamentul semnătură L’Occitane Rest & Reset oferit la centrul spa Sofitel Dubai The Palm este un masaj de 90 de minute avizat de EuropeanSleep Center. Terapia ajută oaspeții să se recupereze, restaurând ciclul de somn, pregătind corpul pentru un somn de noapte de calitate.Pe de altă parte, Raffles oferă un Program de Nutriție care încorporează ceaiuri si tincturi livrate prin majordomi la ore prestabilite pentru a ajuta la reglarea organismului prin somn.

Încorporarea și eliminarea tehnologiei. Cel mai important progres pe care l-am avut văzut în ultimii ani este modul în care stațiunea balneară integrează terapii de wellness pe toată durata șederii oaspeților.

Evoluția continuă cu interfața dintre tehnologie și spa. Aplicațiile de relaxare și somn sunt  încorporate în tratamentele spa, în timp ce experiențele spa tradiționale se transformă într-o personalizare a serviciilor.Lumina albastră a telefoanelor și a televizorului perturbă ciclurile naturale de somn, dar multe spa-uri folosesc tehnologie inteligentă care contribuie la un somn sănătos pe timpul nopții. Experiențe captivante prin sunet și lumină încurajează răspunsurile biologice care îmbunătățesc somnul, energia și dispoziția generală; difuzoare emană parfumul relaxant al uleiurilor esențiale,iar în cameră se pot experimenta hidroterapiile nordice ce combină dușurile de aromoterapie cu băile în gheață.

Neuroștiința somnului. La The Purist Retreat & Spa, în cadrul Cures Marines Hôtel & Spa Trouville – Hotel MGallery Colection, oaspeții pot experimenta ritualuri bazate pe neuroștiință pentru a-i ajuta să redescopere plăcerea somnului, resincronizând ritmul circadian. Dimineata sau seara se predau cursuri de respirație de către antrenori formați în Metoda Lucas Rockwood.Cu o temeinică cercetare în  neuroștiință, sesiunile Rebalance Impulse oferă o neuromeditație ghidată, sincronizată cu terapia prin culoare, care îmbunătățește relaxărea profundă și  calitatea somnului, combate stresul cronic și întărește sistemul imunitar.Pentru mulți oaspeți, somnul vine ușor. Pentru alții somnul este determinat de un complex fizic, mental și emoțional, lucruri pe care noi, ca hotelieri si centre spa, le putem oferi. Accor dorea mutarea spa-urilor din cadrul hotelurilor, în zone  cu mai multe lobby-uri senzoriale, programare wellness și așa mai departe. Acum, hotelurile aleg în continuare să integreze tratamentele balneare chiar până în camerele oaspeților, pentru a putea crea cu adevărat experiențe de wellness fără întreruperi.

Cum oferi o experiență a somnului pentru oaspeții tăi

  • Somnul este o călătorie. Începe cu masaje sau tratamente în spa care se continuă cu experiențele private, meditații ghidate sau ritualuri dedicate somnului în camera de hotel·
  • Mai multă expunere. S-a dovedit că rutina de dimineață ce include expunerea la lumina zilei sprijină un somn mai bun. Oferiți servicii spa în aer liber, pe acoperișuri, în grădină sau lângă piscină.·
  • Micro-siesta. Camere private de somn pentru somnuri scurte după tratamentele spa pot ajuta la resetarea corpului. Sfătuiește oaspeții să limiteze somnul la 20 de minute pentru recuperare optimă.·
  • Suport tehnic.  Tratamente precum  măști luminoase cu LED sau terapiile prin culoare, sunet și miros, permit personalizarea modului în care un oaspete se relaxează și reduce stresul emoțional și mental din timpul zilei.·
  • Accesorii pentru somn. Creați un loc de produse de wellness pentru uz în cameră, cum ar fi uleiurile de baie, ceaiurile relaxante, măști pentru ochi, arome pe pernă, dopuri de urechi, cărți de lectură ușoară – tot ce poate să susțină și să participe la un ritual sănătos de culcare.
  • Colaborați cu experți, care oferă produse cu conţinut meditativ şi de relaxare

 

Text preluat și tradus din ESM – European Spa Magazine

Newsletter

Sunt de acord ca acest website să salveze și utilizeze datele mele personale

Articole recente

News

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING Emlyn Brown, vicepreședinte global Well-being (strategie, design și dezvoltare) evidențiază oportunitățile pentru destinațiile balneare în ceea ce privește Somnul. A

News

Natura revine în spa!

Există un trend – de a încorpora mai multe plante și natură în designul spa. Natura a inspirat întotdeauna relaxarea și stare de bine, iar

Vrei să ai succes în dezvoltarea business-ului SPA?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și stai la curent cu ultimele noutăți din industria SPA. BONUS, vei primi un eBook gratuit care te va ajuta să-ți dezvolți business-ul SPA.