Search
Close this search box.

Interiorul unui spa – arta de a crea o stare

Interiorul unui spa

Interiorul unui SPA reprezintă un spațiu magic, de relaxare și deconectare, iar designul acestuia trebuie conceput foarte atent. Dacă într-un salon de înfrumusețare atmosfera poate fi mult mai activă (prin culori, dar și chiar activitatea care se desfășoară aici), într-un SPA lucrurile stau cu totul diferit – aici ambianța trebuie să transmită un sentiment de calm și liniște, deci designul trebuie să se bazeze pe acest aspect.

Interiorul unui SPA – design ca filozofie

Deși în România această industrie este încă la început de evoluție, mulți hotelieri au început să învestească în spații dedicate pentru relaxare. Totodată, în orașele mari s-au deschis multe SPA-uri de zi, unde clienții pot beneficia de servicii de calitate indiferent de oră sau zi a săptămânii. O zi de relaxare poate fi atât în weekend, dar și în timpul săptămânii, deoarece un SPA este mai mult o stare de spirit, de care avem nevoie uneori pentru a ne încărca pozitiv. Și atunci, un SPA nu se rezumă doar la un design extravagant și scump, ci mai degrabă la un concept bine gândit, unde materialele trebuie alese cu mare grijă.

Desigur, orice interior ar trebui să fie funcțional. De aceea, sarcina noastră, a designerilor, este de a combina această funcționalitate cu confortul și relaxarea. Adică, pentru un design de succes este nevoie de o armonizare corectă.

Zonificarea corespunzătoare

Avem un concept, atunci trebuie să gândim compartimentarea spațiului. De exemplu, astăzi sunt foarte populare ”ieșirile colective” într-un SPA, când prietenii se reunesc și își dedică câteva ore pentru sănătate și frumusețe. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când este proiectat un SPA, adică să există fluxuri corecte (fluxuri murdare să nu să se intersecteze cu cele curate, iar zonele umede cu cele uscate) și zone bine delimitate (camerele de masaj și tratamente, zonele de băi termale sau saune, zona de recreere). Desigur, conceptul amenajării trebuie să se regăsească în fiecare spațiu, ca să creeze un tot unitar. Acest lucru ajută să mențineți starea calmă a vizitatorilor pe tot parcursul șederii.

Finisajele, mobilierul și decorul SPA-ul înseamnă evadare din cotidian, de aceea amenajarea acestuia trebuie să reflecte nevoia oamenilor de a se retrage în natură. De aici preferința pentru materiale naturale: piatră, lemn, multe spații verzi. Cum direcția este una eco, materialele naturale se pot înlocui foarte ușor cu materiale care imită texturile și finisajele naturale. În primul rând acestea rezistă mult mai bine la umiditate și trafic intens, iar în al doilea rând, tehnologia de astăzi ne-a permis să imităm materialele la cel mai mic detaliu.

Materiale naturale vs. imitație

Totuși, există designeri care, indiferent de costuri și mentenanță costisitoare, preferă să folosească materialele naturale. Până la urmă, serviciile unui SPA nu sunt cele mai ieftine, iar cei care ajung aici vor să se simtă cu adevărat bine și să resimtă atmosfera din natură, atât vizual, cât și tactil. Și eu prefer să aleg materiale naturale, mai ales în zonele unde clienții au contact direct cu suprafețele, iar pentru ceea ce nu este expus direct, pot face excepție și să aleg o imitație de bună calitate.

Optați pentru mobilier calitativ, de exemplu investiți în mese de masaj rezistente, în șezlonguri confortabile. Creați un iluminat corect, nimeni nu se va simți confortabil într-o cameră de masaj cu multă lumină și mai ales rece. Decorați spațiile cu plante verzi (de preferat naturale) sub formă de palmieri sau chiar pereți verzi. Adăugați un decor exotic, inspirat din culturi asiatice sau sud-americane.

Calitatea materialelor 

Și un aspect foarte important! Atunci când calculați bugetul pentru amenajarea interioară a unui SPA, nu trebuie să economisiți în calitatea materialelor, dar și a designului. Din păcate, în România, încă nu se investește corespunzător în aceste spații, și cu acest lucru m-am confruntat personal. Beneficiarii preferă să facă economii (necalculate), iar ulterior să facă renovări sau modernizări o dată pe an sau uneori chiar și mai des. De ce spun acest lucru? Într-un SPA deteriorarea materialelor se face mult mai rapid, din cauza umidității și a temperaturilor mari, de aceea eu recomand să se facă o investiție corectă, iar un designer știe cum să vă ghideze în acest sens.

Dacă ai nevoie de consultanță în amenajarea interiorul unui SPA, contactează-ne aici. 

 

Sursa: Care sunt cele mai importante aspecte pentru amenajarea unui SPA? 

Newsletter

Sunt de acord ca acest website să salveze și utilizeze datele mele personale

Articole recente

BOOM138 : SITUS SLOT RESMI DEPOSIT 5000 DANA

Boom138 merupakan situs slot resmi terbaik dan terpercaya menyediakan minimal deposit 5000 dana dapat anda akses menggunakan link login alternatif boom138. Tentunya dengan keunggulan tersebut

News

Tipologia clientului spa în România

Tipologia clientului Spa în România poate fi destul de diversificată, reflectând tendințele globale dar și specificul local. În general, clienții pot fi împărțiți în mai

Vrei să ai succes în dezvoltarea business-ului SPA?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și stai la curent cu ultimele noutăți din industria SPA. BONUS, vei primi un eBook gratuit care te va ajuta să-ți dezvolți business-ul SPA.