Search
Close this search box.

Cum să creezi un program de loialitate pentru SPA

Cum să creezi un program de loialitate pentru SPA

Se spune că este de 10 ori mai ieftin să menții un client existent decât să atragi unul nou. Menținerea clienților contribuie la succesul unei companii prin reducerea costurilor de marketing și creșterea veniturilor prin fidelizarea clienților existenți. În acest articol îți vom oferi câteva idei care te vor ajuta să-ți creezi propriul program de loialitate pentru SPA-ul tău. 

Oferte promoționale personalizate

Un program de loialitate pentru SPA trebuie să încurajeze clienții să revină și să achiziționeze constant produsele sau serviciile companiei. Poți obține acest lucru prin crearea ofertelor promoționale personalizate. De exemplu, un client care a venit pentru un masaj poate primi o reducere sub formă de cupon sau cod promoțional la următoarea sesiune de masaj. 

Program de puncte

Un program de puncte este o metodă populară de fidelizare a clienților. Acesta poate fi construit în jurul serviciilor oferite de SPA sau a cumpărăturilor din magazinul SPA. De exemplu, pentru fiecare serviciu sau produs cumpărat, clienții primesc puncte. După ce acumulează un anumit număr de puncte, aceștia pot primi reduceri sau alte recompense. Programul de puncte poate fi promovat prin intermediul rețelelor sociale sau pe alte site-uri din domeniul SPA & Wellness. 

Program de recomandare

Un program de recomandare poate fi, de asemenea, o modalitate eficientă prin care poți recompensa clienții fideli. În acest caz, clienții pot fi motivați să își invite prietenii la SPA, în schimbul unui beneficiu pentru fiecare prieten care devine client. Beneficiile pot fi sub formă de reduceri de preț sau puncte.

Eveniment special pentru clienții fideli

Pentru a-ți recompensa clienții fideli, poți organiza un eveniment la SPA exclusiv pentru aceștia. În cadrul evenimentului, poți oferi reduceri suplimentare, organiza sesiuni gratuite de masaj sau poți oferi un pachet special de tratamente.

Newsletter și comunicare constantă cu clienții

Comunicarea constantă cu clienții este esențială pentru menținerea relației cu aceștia. Un newsletter lunar este o modalitate excelentă de a împărtăși noutăți, oferte și informații utile clienților. De asemenea, poți trimite mesaje personalizate, precum urări de ziua de naștere sau invitații la evenimente speciale.

Evaluări și feedback

Feedback-ul clienților este important, întrucât contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor și produselor oferite de SPA. Un program de loialitate poate include și un sistem de evaluare și feedback, care să îi motiveze pe aceștia să ofere feedback în schimbul unor avantaje, precum reduceri sau puncte. 

În concluzie, programul de loialitate este esențial pentru orice afacere de succes, inclusiv pentru un SPA. Ideile menționate mai sus sunt doar câteva modalități prin care poți construi un program eficient. Totodată, nu uita să îl promovezi în cadrul SPA-ului, pe site și pe rețelele de socializare. 

Iar dacă ai nevoie de puțin ajutor în implementarea celui mai potrivit program pentru SPA-ul tău, poți contacta consultanții SPA PLUS

Newsletter

Sunt de acord ca acest website să salveze și utilizeze datele mele personale

Articole recente

News

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING Emlyn Brown, vicepreședinte global Well-being (strategie, design și dezvoltare) evidențiază oportunitățile pentru destinațiile balneare în ceea ce privește Somnul. A

News

Natura revine în spa!

Există un trend – de a încorpora mai multe plante și natură în designul spa. Natura a inspirat întotdeauna relaxarea și stare de bine, iar

Vrei să ai succes în dezvoltarea business-ului SPA?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și stai la curent cu ultimele noutăți din industria SPA. BONUS, vei primi un eBook gratuit care te va ajuta să-ți dezvolți business-ul SPA.