Search
Close this search box.

Provocarea supremă în SPA & Wellness

Cum-sa-recrutezi-in-domeniul-SPA&Wellness

Formarea și menținerea unei echipe performante în domeniul SPA & Wellness este cheia succesului! Îți dezvăluim 3 elemente-cheie care te vor ajuta să îți construiești echipa, să îți menții angajații și să crești performanța:

Recrutează constant în echipa SPA-ului tău

Fii întotdeauna în căutare de “noi talente”. Nu aștepta momentul critic când ai nevoie repede și imediat de cineva în echipă și țintește oamenii care au deja un job, persoanele cu poziții și reputație foarte bună. Când aștepti momentul să angajezi pe cineva, o vei face din disperare și cel mai probabil nu vei angaja persoana potrivită. Mergi în alte spa-uri / hoteluri și vezi ce oameni lucrează acolo, testează-le cunoștințele și calitățile, apoi abordează-i.

Aplică metoda interviului – proces

Marea greșeală a managerilor când recrutează e lipsa de calitate. Fă-ți un plan cu pași bine stabiliți și ține-te de el. Fă-ți o descriere foarte detaliată a jobului și a așteptărilor pe care le ai. De exemplu, îți dorești ca un terapeut să recomande produse pentru acasă fiecărui client / Recepționerul are datoria de a face up-selling, nu doar să răspundă cererilor punctuale ale unui client sau dacă în spa se obișnuiesc sesiuni de training o data pe lună, menționează încă de la început ca este obligatorie prezența etc. Angajează în ritm “lent”. De exemplu, oferă-i candidatului 30 de zile de “acomodare” la job. În această perioadă vei observa lucruri pe care nu aveai cum să le vezi la prima întâlnire, dacă a spus adevărul sau nu, cât de implicat/ă este, dacă experiența practicată o egalează pe cea teoretica s.a.m.d.

Creează manualul angajatului SPA & Wellness

Marea problema a spa-urilor este lipsa unui sistem de training și proceduri ce trebuie în permanență adaptat. Manualul angajatului ajută noul venit să se orienteze, să cunoască procedurile și protocoalele, cultura și politicile. Nimeni nu vine la tine gata pregătit după cum îți dorești, de aceea e absolut necesar să ai toate instrumentele de training la îndemană. Acest lucru poate fi făcut cu ușurință daca ai în echipă un trainer și dacă ai creat un sistem de training foarte bun. Dacă întâmpini dificultăți, există consultanți care te pot ajuta și îți pot face viața mai ușoară.
Nu există soluții-minune, dar cu siguranță există tehnici pe care le poți adapta sau implementa în echipa ta!

Succesul înseamnă planificare, disciplină, motivare, dedicare și consistență. Investește în echipa ta și vei fi martorul unui business SPA & Wellness înfloritor, cu rezultate extraordinare!

Newsletter

Sunt de acord ca acest website să salveze și utilizeze datele mele personale

Articole recente

News

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING

SOMNUL este CHEIA spre WELLBEING Emlyn Brown, vicepreședinte global Well-being (strategie, design și dezvoltare) evidențiază oportunitățile pentru destinațiile balneare în ceea ce privește Somnul. A

News

Natura revine în spa!

Există un trend – de a încorpora mai multe plante și natură în designul spa. Natura a inspirat întotdeauna relaxarea și stare de bine, iar

Vrei să ai succes în dezvoltarea business-ului SPA?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și stai la curent cu ultimele noutăți din industria SPA. BONUS, vei primi un eBook gratuit care te va ajuta să-ți dezvolți business-ul SPA.